Het ultieme Achterhoekse Fietsgenot

Fietsen langs de Wijngaarden.

Ontdek de Achterhoekse wijnen

De Achterhoek is met ruim 30 hectare aan wijngaarden één van de grootste wijnstreken van Nederland. De vruchtbare bodem is uitermate geschikt voor de teelt van wijndruiven. Er zijn zo’n twintig wijngaarden in de regio, die stuk voor stuk kwaliteitswijn maken.

Wijngaarden Achterhoek

De wijnbouwers laten je graag de Achterhoekse wijnbouw beleven. Zij organiseren rondleidingen door de wijngaarden, wijnproeverijen, wijnfeesten en volledig verzorgde arrangementen. Gedurende het jaar zijn er daarnaast verschillende evenementen die in het teken staan van de wijn.

Dus stap op de Velorette fiets en ontdek de Achterhoekse wijnbouw, bezoek romantische wijndomeinen en ontmoet bevlogen wijnbouwers, die je vol trots en met passie vertellen over hun bedrijf. Al fietsend van wijngaard naar wijngaard, ontdek je hoe mooi de Achterhoek is.

Hieronder ziet u ons speciale arrangement: een Velorette fietstocht in combinatie met een wijnexcursie.

Achterhoekse Wijnroutes

We hebben verschillende routes voor u die langs één van de vele wijgaarden voert. Elke route voert dwars door het prachtige Achterhoekse coulisselandschap en passeert minstens 1 of meer wijngaarden. Dus stap op de fiets en ontdek de Achterhoekse wijnbouw, bezoek romantische wijndomeinen en ontmoet bevlogen wijnbouwers, die je vol trots en met passie vertellen over hun bedrijf. Al fietsend en proevend, ontdek je hoe mooi en heerlijk de Achterhoek is.

Kenmerken

  • Excursie door de Wijngaard
  • Vinificatieprose van de wijnen
  • Wijnproeverij
  • Voor bedrijven, personeelsverenigingen
  • Familiefeest

Du Vin Du Pain Arrangement

Velorette biedt in combinatie met nabij gelegen wijngaarden het ‘Du Vin Du Pain’ arrangement aan. Een fietstocht op de Velorette fiets door het prachtige Achterhoekse landschap en kennismaking met de wijngaard in Nederland. Heerlijk relaxed fietsen door de prachtige natuur over de mooiste paden en wegen en ontdek de Achterhoekse wijnen!

Uw start is bij onze landelijk gelegen locatie aan de Groot Deunkweg in Barlo, op de grens van Lichtenvoorde en Aalten waar u gastvrij wordt ontvangen en alwaar de Velorette fietsen voor u klaar staan. Na een korte uitleg over de fiets gaat u op pad langs bezienswaardigheden in de omgeving. Wij hebben uiteraard een mooie route voor u beschikbaar. (Duur ca. 2 uur)

Aan het eind van de route of onderweg komt u aan bij de wijngaard. Hier bestaat het programma vervolgens bijvoorbeeld uit:

  • excursie door de wijngaard
  • uitleg over de druiventeelt van de Achterhoekse wijnen
  • proeven van 2 witte wijnen, 1 rode wijn en 1 rosé wijn
  • duur excursie met wijnproeverij +/- 1,5 / 2 uur

Prijs van dit arrangement is Euro 25,- p.p. (bij deelname van 4 personen per fiets, huurtijd fiets 2 uur)

Dit arrangement is geschikt voor groepen vanaf 8 personen.

Aansluitend zijn er mogelijkheden voor een barbecue. Speciaal voor bedrijven, personeelsverenigingen en familiefeesten is het het ‘Du Vin Du Pain Du Velorette’ arrangement een zeer geschikt uitje of evenement.

Heeft u nog speciale wensen? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Ook leuk om te doen, een aantal tips:

Geen zin om te fietsen?

Educatief & Leuk:

Workshops:

Back to Top