Het ultieme Achterhoekse Fietsgenot

Toer de Boer op.

Beleef en proef de streekproducten uit de Achterhoek

Tijdens de Velorette fietstocht door het mooie landschap van de Achterhoek, is het mogelijk om bij een van de vele Theetuinen en Streekproducten markten een stop te maken zodat u kunt proefen van wat de Achterhoek zoals als streekproducten heeft of onder het genot van een heerlijk ijsje even kunt rusten.

Streekproducten1                    koeien

IJsboederij ‘t Olde Pietepol

Tussen de Aaltense en Winterswijkse grens, op de Haart, een prachtige buurtschap van Aalten bevind zich de IJsboerderij `t Olde Pietepol. De naam `t Olde Pietepol verwijst naar vroegere bewoners, de fam. Pietepol. Die zijn geëmigreerd naar America, maar hun naam is bij de oude karakteristieke boerderij gebleven.

Bij IJsboerderij ‘t Olde Pietenpol krijgt  u de mogelijkheid het echte boerenleven in de Achterhoek van wel heel dichtbij te beleven, ruiken, voelen en proeven. Naast het melkveebedrijf is ’t Olde Pietepol tevens een ambachtelijke ijsmakerij.

Van de verse melk maken zij diverse smaken boerenijs zoals vanille, aardbeien en stracciatella, maar ook diverse smaken yoghurt- en sorbetijs.

Reserveer nu!

Sky-box Koeien kijken

Ook kan er naar het melken gekeken worden. Vanaf de skybox kunt u in de melkstal kijken, eventueel kan het met begeleiding en uitleg, waarbij u ook in de melkput staat. Op afspraak kunnen zij voor u een excursie verzorgen. U wordt ontvangen met koffie/thee. Daarna volgt een rondleiding over het melkveebedrijf en de ijsmakerij en als afsluiting kunt u natuurlijk het ijs proeven. Duur ca. 1,5 uur. Wie dat wil, kan bij de kalfjes in de strohokken, om de kalfjes te aaien/knuffelen.

Kenmerken

  • Streekproducten
  • Boerderij ijs
  • Theetuinen
  • Landschappelijke route
  • Rustpunten

Leuk om te doen, enkele tips:

Velorette & Picknick:

Geweldig voor kinderen:

Waarom Velorette?

Back to Top